Kako da priredite pravu vikend zakusku od svega 3 sastojka?

Kako da priredite pravu vikend zakusku od svega 3 sastojka? - Najbolji francuski sirevi i delikatesi u Beogradu i Novom Sadu-

 

Često vole da kažu „Malo nam za sreću treba“. Međutim, mnogi se u današnje vreme baš i neće složiti sa takvim minimalističim izjavama, a posebno neće oni koji imaju jako malo vremena da tu sreću i ostvare. Stoga, ovaj članak upravo i posvećujemo svima vama kojima hronično nedostaje vremena, kvalitetnog vremena, provedenog oko trpeze sa porodicom i prijateljima.

S tim na umu, evo i našeg predloga kako da sebi olakšate izbor i pripremu hrane za razna druženja i okupljanja, te kako da priredite pravu, hranljivu i zdravu zakusku od svega 3 sastojka.

Iz našeg dugogodišnjeg iskustva, puno sastojaka ne znači da će obrok biti ukusan. Malo sastojaka ne znači da će obrok biti loš. Tajna leži u kombinaciji sastojaka koje izaberete.

A kombinacija koju mi biramo ovog vikenda ima samo tri sastojka.

 

1. Prvi sastojak je Pain d'épices, ili jednostavno prevedeno na srpski - Medenjak.

Istorija Medenjaka doseže daleko u prošlost, a receptura je starija od Biblije. U Egiptu, jeli su „hleb sa medom“, a prilikom ratnih pohoda koristila ga je i vojska Džingis Kana. Danas, Medenjak je deo francuske kuhinje i možete ga pronaći upravo kod nas!

Zbog antibakterijskih osobina meda krasi ga dugotrajnost. Pravimo ga bez kvasca, bez šećera, bez ulja, bez mleka ili putera, i sa finim balansom začina.

2. Drugi sastojak je naš domaći Puter.

Bez obzira što potiče još od drevnih plemena Severne Afrike i Bliskog istoka, niko na svetu ne gaji toliku ljubav prema puteru kao Francuzi. Tako je ovaj naš puter proizveden u Srbiji, ali po tradicionalnoj francuskoj recepturi. Njegova kremasta tekstura, bogat sastav i najfiniji mlečni ukusi napraviće gozbu od svakog obroka, a neverovatno je ukusan upravo kada je razmazan po Medenjaku.

3. Treći sastojak je naravno sir!

Konkretno u ovoj kombinaciji koristili smo Gorgonozolu - polutvrdi, ekstramasni kravlji sir sa plemenitim plesnima, mada se Medenjak odlično slaže i sa drugim plavim sirevima.

Sva tri sastojka, kao i puno drugih sugestija i saveta možete pronaći u našim prodavnicama u Novom Sadu, na adresi Bulevar oslobođenja 30a, i u Beogradu na Kalenić pijaci u lokalu 222!

 

Do skorog viđenja, ekipa Francuskih Tajni vam želi prijatan vikend proveden u krugu vaših najmilijih!


Prodavnica:

Kalenić pijaca, lokal 222, Beograd

Pon – Ned, 8:00 – 16:00

Društvene mreže