Francuske Tajne

BALKANSKA KUĆA FRANCUSKIH SIREVA
Naša priča-Francuske tajne, sirevi, novi sad, beograd, francuska, ljubav, pijaca,

Naša priča

Priču Francuskih Tajni započeo je Olivier Dluzny pre više od 20 godina.

“Svoj prvi sir prodao sam u Francuskoj, kada sam imao samo 17 godina. Taj sir bio je proizveden po tradicionalnom receptu, na Alpima, u podrumu za sazrevanje mog ujaka, koji me ja naučio svim tajnama proizvodnje i sazrevanja sireva.

U Srbiju sam došao pre pola decenije, a sir sam počeo da uvozim 2016. godine. Prvobitno, moj biznis plan je bila veleprodaja restoranima i trgovinskim lancima. Ali, kako ovde volite da kažete, život piše romane...

Naša priča-Francuske tajne, sirevi, novi sad, beograd, francuska, ljubav, pijaca,

... Lepo je krenulo. Jedan od restorana naručio je 3 koluta sira, ukupne težine 120 kilograma! Bio sam van sebe od sreće. Međutim, taj restoran je na kraju otkupio samo polovinu jednog koluta. Pao sam u očaj. Šta da radim sa preostalih 100 kilograma sira? Pomislio sam boli me uvo, idem da probam da prodajem na pijaci. Već prvi dan imao sam jako puno posla. Bolje nisam mogao ni da sanjam, jer sam u Francuskoj svakako radio na pijaci. Malo po malo, otvorio sam jednu tezgu, pa drugu, pa podučio ljude i na kraju otvorio i radnju u Novom Sadu. Volim pijacu i volim ljude!

Naša priča nema kraj. Jednog dana sanjam da otvorim školu za proizvodnju i sazrevanje sireva, ovde u Srbiji. I neki restoran. Što da ne?"Zašto sir Francuskih Tajni?

Alpski predeo, odakle potiču svi naši sirevi, je jedan od poslednjih utočišta tradicije. To autentično poreklo omogućava starim zanatlijama, proizvođačima sireva da se uspešno odupru veleprodaji. Na Alpima, farmeri mogu praviti ogromne količine sira i biti sigurni da će prodati sve do poslednjeg koluta. Svake godine, bogata zimska turistička sezona u ski centrima dovede veliki broj “siroljubaca” i hedonista iz svih krajeva sveta, a leti kada su ski staze prazne, one postaju pravi autoput za ispašu velikih stada krava.

Šta je tajna ukusnog sira? Konstantan kvalitet mleka od krava koje se hrane samo ispašom u čistoj, netaknutoj prirodi. A ko može da održava taj kvalitet? Samo farmeri koji znaju gde i kada krave treba da pasu.

OKUSI TAJNU FRANCUSKIH SIREVA

Prodavnica:

Kalenić pijaca, lokal 222, Beograd

Uto – Ned, 8:00 – 16:00

TC Delta City, prizemlje, Novi Beograd

Pon – Ned, 10:00 – 22:00

Društvene mreže