Izaberi sir po svojoj meri.

Morbije je presovan sir od nekuvanog kravljeg mleka. Mlad Morbije je blag, kremast i voćan. Kada sazri, Morbije bude moćniji, pomalo agresivan. Sir koji može da se topi, jede u salati, ili kao aperitiv. Ovaj sir sa karakterom možete koristiti u svakoj prilici!

SAZNAJ VIŠE

Postoji više legendi o tome kako je nastao ovaj sir. Pre mnogo godina monasi sa Alpa su sedeli oko vatre da se ugreju. Međutim, kako su ostavili svoj sir predugo vremena blizu same vatre, u jednom momentu počeo je da se topi. Kažu da je tako otkriven čuveni Raklet!

SAZNAJ VIŠE

Tom, najstariji sir iz Savoje je veoma složenog karaktera. Njegova aromatična paleta sadrži najmanje 12 aroma! Tom se nekada jeo samo u kolibama na planini, gde su farmeri pravili puter koji su prodavali, dok su Tom sebično čuvali za sebe.

SAZNAJ VIŠE

U 17. veku svi Francuzi su se otimali za ovaj kolut sira od 35 kg! Grijer je presovani sir od kuvanog kravljeg mleka. Bogat je velikim količinama proteina i kalcijuma i može da se čuva 2 meseca. Možete ga koristiti u svakoj prilici, a posebno u malim, noćnim posetama frižideru.

SAZNAJ VIŠE

Bri – Brie

Plavi sir - Bleu

Bri koziji sir - Buche de Chèvre

Bere – Béret

Ementaler - Emmental

Adresa prodavnice

Bulevar oslobođenja 30a, 21000 Novi Sad, Srbija

Radno vreme

Pon – Sub, 10:00 – 21:00

Vikendom smo na Limanskoj pijaci!

Bulevar cara Lazara 50, Novi Sad, Srbija

Kontakt

Društvene mreže